Vandringsdag 2- Guldtur 7/B

Denna dag försökte vi komma iväg extra tidigt för att undkomma den värsta värmen. Vi tog bilen till Djupdalsvallen och när vi kom dit bestämde vi oss för att börja med tur 7B på 5 km som gick upp på toppen Mittåkläppen. Det var lite otydligt varifrån man skulle starta, men när man väl kom in på rätt led var det tydligt markerat.
 
De första kilometrarna var lättvandrade och gick genom skogsaktig miljö. Sedan kom man ut på fjället vid foten av berget. Vi följde stigen som gick utmed bergets vänstra sida, här började den ordentliga stigningen. Efter en bit kunde man välja att vika av mot en brantare, svårare väg eller en lättare. Vårt val föll på den lättare stigen bland annat med tanke på Lucky.
 
När vi var på väg upp dök det upp en hel flock med renar framför oss vilket var väldigt häftigt. De sprang fram och tillbaka några gånger innan de bestämde sig för vart de skulle gå. Både vi och Lucky tyckte att det var väldigt spännande. 
 
Innan vi nådde toppen blev det ytterligare lite brantare, men Lucky fixade det galant. När vi sedan var hela vägen uppe hade vi fantastisk utsikt! Vi passade på att fika lite samtidigt som vi kollade ut på de storslagna vyerna. Även längst upp gick det omkring renar som gav lite perspektiv på de stora bergen i bakgrunden. 
 
Man tog samma väg tillbaka ned för berget. När vi kom ner till Djupadalsvallen igen passade vi på att ta varsin våffla med hjortronsylt och grädde på det mysiga caféet, väldigt gott. 
Vi kände oss inte helt klara för dagen och valde därför att även gå guldtur 7. Denna tur gick i ett säterområde och bland blomsterängar. Det var väl en fin tur, men ingav inte särskilt mycket fjällkänsla och kändes ganska tråkig. Men det är väl olika vad man uppskattar. GT 7B får av mig 5/5 och GT 7 får 1/5.
 
Hoppas er vecka är bra!

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo