Vandringsdag 1- Guldtur 10

Vi kände att vi ville mjukstarta lite och valde därför en tur som skulle vara 8 km lång och ha en höjdskillnad på 180 meter. För att komma till själva vandringsstarten var man tvungen att köra på en avgiftsbelagd väg, det kostade dock bara typ 40 SEK. Vägen gick uppför hela tiden och vid vissa partier kändes det väldigt brant, men det gick bra. Parkeringen låg uppe på fjället så redan där hade du en väldigt vacker utsikt.
 
De första kilometrarna gick väldigt smidigt. Man följde en stig som gick utmed sjön. Efter ett tag kom man fram till en stuga och därifrån blev det fri vandring upp mot toppen. Här irrade vi omkring lite då vi försökte hitta den minst snåriga vägen (utan framgång). Det drog ut på tiden men även längden på turen. Men när vi väl kom upp hittade vi en stor sten som gav skugga där vi kunde sitta och äta vår lunch. Denna dag var väldugt varmt, så skuggan behövdes.
 
På vägen tillbaka valde vi att gå ner till en liten sjö som låg uppe på toppen där Lucky passade på att bada lite. Efter det tog vi sikte på Svansjökläppen för att komma fram till den led som skulle hjälpa oss tillbaka till parkeringen. Nu blev det återigen mer lättvandrat och vi stötte på lite fler vattendrag. 
 
Guldtur 10 var en väldigt vacker tur med många sjöar och grönska. För oss blev den ca 10 km. Troligtvis p.g.a. att vi gick fram och tillbaka utmed berget för att hitta bäst väg och för att vi gick runt lite på toppen innan vi begav oss av ner mot parkeringen. Jag skulle ge turen 3.5/5.
 
På Funäsfjällens hemsida finns mer information om alla guldturer. :)

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo