Vandringsdag 4- Guldtur 9

Denna dag var det behagligare temperatur. Växlande molnighet och blåst gjorde att det inte heller kändes lika varmt. Vi hade bestämt föregående dag att vi skulle gå guldtur 9 med förlängning Lill-Skarven, 11 km och 500 meter höjdskillnad.
 
De första kilometrarna var ganska tråkiga. Det gick uppför nästan hela tiden och man vandrade genom vanlig skog för att sedan då komma upp över trädgränsen. Men väl uppe på fjället fick man fin utsikt och efter någon kilometer kom man fram till ett bra fikaställe. 
 
Efter fikat började vi följa leden upp mot Lill-Skarven. Det var ganska tydligt utmärkt och lätt att följa med bra underlag. Man blev dock lurad några gånger då man trodde att det var toppen man såg, men när man väl kom upp så fortsatte det ännu högre. Uppe på toppen hade man väldigt vacker utsikt åt alla håll, så där passade vi på att vila lite och ta något litet att äta.
 
Man gick samma väg ned för Lill-Skarven, men när man kom fram till första fikastället kunde man välja om man ville gå samma väg som man kom tillbaka eller om man ville svänga av åt andra hållet. Vi valde att gå andra vägen tillbaka. Det var enligt oss en roligare väg än vägen upp och dessutom passerade man Skarvfjällsgruvan.
 
Vi tyckte att det var en bra tur även om den blev lite tråkig på vissa ställen, men 4/5 förtjänar den. :)

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo