Nose work

Igår började jag och Lucky på en nose work kurs hos vår brukshundklubb. Kursen är på 4 ggr och efter ska man kunna tillräckligt mycket för att göra doftprov och sedan då tävla. Jag går nog mest kursen för att aktivera Lucky på ett roligt sett, kanske att vi gör doftprov. Dock så kommer vi nog inte tävla, men man ska aldrig säga aldrig.
 
Igår började vi träna hundarna på att söka i kartongernas kanter genom att lägga godis där. Mot slutet fick vi också lägga ut en liten dosa med godis+doft i ett rum som hunden fick gå och söka upp. Lucky var jätteduktig, både vid träningen och med passiviteten. Han sökte noga igenom varje kartong och rummet när vi gömde dosan. Dessutom hade vi båda kul!
 
För er som inte vet vad nose work är så är det en sport inspirerad av specialsök. Man lär hunden att söka upp en specifik doft, så det vi tränar in nu är eukalyptus. Om man tävlar börjar man i klass 1 där man då söker efter eukalyptus som vi tränar med. När man sedan kommer upp i klass 2 tillkommer doften lagerblad och i klass 3 tillkommer doften lavender. På tävling gör man olika sök, både inomhus, utomhus och på fordon.
 
Det ska bli väldigt roligt att få se Lucky utvecklas under kursen. :)





Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo