Träning

Igår efter skolavslutningen var jag och Lucky ute och tränade på riktigt för första gången på länge. Det jag hade bestämt att vi skulle träna var lite trix, men framförallt inkallning med visselpipan. 
 
Som alltid började jag med att låta Lucky leka och springa av sig genom att kasta boll som han tycker är väldigt roligt. Efter det värmde jag upp honom med att testa lite olika trix som han kan, t.ex. snurra och rulla. 
Sedan började jag lite lätt med visselpipan. Jag lät honom gå runt och nosa lite, sedan visslade jag och han kom direkt. Som belöning ropade jag bra, gav skinka och sprang runt lite med honom så att han fick kämpa. Innan han sedan fick gå iväg igen så var han tvungen att ta ögonkontakt och vänta på att jag sa "fritt". Det klarade han också bra alla gånger utom en då han var påväg bort utan att jag sagt fritt, men då sa jag till honom att stanna och sedan direkt när han tog ögonkontakt fick han gå. Jag försvårade det sedan lite genom att kasta godis på marken och avbryta när han åt och genom att avbryta när han var påväg bort efter en boll. Både de störningarna gick jättebra. Det var en gång när han bara gick runt och nosade som han inte reagerade alls, även fast att jag visslade längre och mer, så jag hoppas vekligen att det bara var en engångsföreteelse och att det inte är så att han börjar tappa intresse för visslan. Men känns ändå som att det här med visselpipa kan vara vår grej. 
 
Idag fick jag förövrigt veta en väldigt rolig sak, nämligen att en av mina kompisar har tingat en tikvalp som de ska få hem i juli! Så kul, hoppas verkligen att hon och Lucky kommer bra överens! Fick se en bild idag också och hon är verkligen jättesöt (som de flesta valpar, haha).  
 
Hoppas att alla får ett bra sommarlov! :)

a n n i k a

Så fin!

Svar: Visst är han, tack!
livetmedensheltie.blogg.se

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo