USA- Valsafari

En av de häftigaste grejerna vi gjorde i USA var att åka på valsafari och få se en vild val och en flock med vilda delfiner.

Egentligen hade vi inte planerat att göra det, men vi bestämde oss ändå för att kolla upp vad det fanns för olika ställen. Vi hittade efter ett tag ett ställe som verkade bra och hade en passande tid för oss och i.o.m att jag så gärna ville åka så bokade vi. Jag/vi visste att det inte var säkert att vi skulle få se några djur överhuvudtaget, men jag/vi tyckte att det var värt att testa ändå.
 
Vi åkte på eftermiddagen/kvällen, dels för att det inte var lika varmt då, men också för att det kändes som den bästa tiden att åka. Till en början hände inte så mycket, men när vi väl var ute en bit ifrån hamnen kom en flock med vilda delfiner som simmade ikapp med båten. Det var verkligen coolt att se dem i sitt vilda tillstånd. De växlade sida, simmade framför och bakom båten och hoppade. De simmade dessutom med ganska länge, så man fick verkligen chans att se dem. 
 
När delfinerna sedan lämnat oss och simmat iväg fortsatte vi utåt mot ett ställe där de sett blåval tidigt på morgonen. När vi sedan kom till den platsen stannade vi och väntade tillsammans med en annan båt för att se om valen var kvar. Efter några minuter kunde man se att det sprutade upp vatten lite längre bort. Vi stannade kvar ganska länge och valen flyttade runt lite. Tillslut var den mellan båtarna och man kunde se en del av ryggen. Guiden sa att det såg ut som att valen skulle dyka så att man skulle få se stjärtfenan, det gjorde den dock inte och så var den borta. Vi väntade kanske 10 minuter och precis när vi gett upp och skulle åka dök den upp igen. Vi stannade kvar och väntade på om den skulle dyka och tillslut gjorde den det och fick upp stjärtfenan i luften. Det var riktigt häftigt att se! 
 
Efter dyket försvann valen och vi åkte tillbaka igen. På vägen tillbaks fick vi se sjölejon och som bonus, åka båt i solnedgången. Det var väldigt vackert. Vi alla (framförallt jag) var glada och nöjda efter att ha fått en så bra tur och fått se så många vilda djur.
 

 
Hoppas att ni har en bra vecka! 
 
Måste bara säga att det var lite krångligt att få till bra bilder då båten rörde på sig nästan hela tiden och jag hade 70-300 mm objektiv utan stabilisator, men jag blev ändå väldigt nöjd med dessa bilder. :)
Om ni tittar noga kan ni se att det hoppar en delfinunge med sin mamma på bilden ovanför!

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo