Freestylekurs

Igår började min och Luckys freestylekurs som vi har varit anmälda till ganska länge. Innan var jag som vanligt nervös, Lucky kan ju vara väldigt duktig men han kan ju också vara helt inne i sin egna värld och inte lyssna på mig överhuvudtaget. Mamma skjutsade dit oss så att vi kom lite tidigt så att jag kunde rasta Lucky och så att han kunde få känna av miljön lite. 
Vi samlades utanför klubbstugan och vi var (är) totalt 5 deltagare. 2 aussies, 1 golden, 1 lagotto och så Lucky. Vi gick ner på planen och fick värma upp med kontaktövningar. Väldit bra enligt mig, då jag kunde se hur fokuserad Lucky var.Till en början vädrade han en del och kollade på de andra hundarna, men det gick bättre och bättre och jag kände att han "var med mig". 
Vår ledare pratade lite om freestyle och sedan fick vi testa på trix. Det första var "snurra" som Lucky kan, så vi fick öva det åt andra hållet istället. Vi har tränat lite på det innan så det gick Lucky fattade ganska snabbt vad det var han skulle göra.
Det andra trixet var slalom mellan benen, som han också kan, så då fick vi börja träna in det baklänges, alltså att Lucky ska backa igenom mellan mina ben samtidigt som jag går bakåt. Jag tycker att det blev väldigt krångligt och svårt att hålla ordning på vilket ben jag skulle fytta bak, så det gick väl sådär. Men jag lyckades få igenom Lucky ett steg i alla fall, så det är väl bara att fortsätta träna på det.
Sedan hade vi en liten paus där hundarna fick vila och dricka vatten.
 
Efter det fick vi träna in klicker. Jag har testat det lite med Lucky men det var väldigt länge sedan nu. Så först fick jag bara klicka och ge godis till honom och sedan fick jag börja göra det med lite enklare trix som sitt, ligg o.s.v. Lucky var duktig och jag tror att han fattade att klicket betyder godis.
Sedan var det dags för tredje trixet som var "buga", och det kan ju Lucky också redan. Men då fick vi ta och öva stadga. Eftersom att detta var i slutet på kursen så var Lucky ganska trött, men han klarade att stå i 5 sekunder, vilket räcker för mig. Men självklart skulle det ju vara bra om jag kunde röra mig när han bugar, så vi får ta och fortsätta träna på stadgan. 
Det sista på kursen fick vi ta och önska trix som vi vill lära oss hur man tränar in. Jag önskade krypa och några andra önskade spela död och att hunden ska gå mellan benen med framtassarna på ägarens fötter. Så vi får se vad det blir! Nu längtar jag redan till nästa kursgång som är nästa vecka.
Sedan tidigare har klubben gått ut med att de ska bygga en inhägnad, och igår upptäckte jag att den var klar! Den är jättefin och stor, så snart får vi ta en tur dit och träna. Dessutom ligger den jämte agilityplanen, så då kan man ju ta in lite tunnlar, slalom och hopphinder.
Jag önskar er en fortsatt bra vecka. :D

Cornelia och hundarna

men åh vad kul med freestyle kurs! Vem är det som är instruktör? :D

Svar: Ja, jättekul! Linda Sunesson heter hon. :D
livetmedensheltie.blogg.se

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo