MyDOG

I söndags besökte jag MyDOG. Har inte varit där på några år nu, men det var verkligen superbra! Kollade på lite olika utställningar, bland annat sheltiesarna. Gick sedan runt mycket och kollade på rastorget och tillbehörsmässan där jag köpte en del grejer. Till Lucky köpte jag massa godis från PrimaDog, tuggben och en fårskinnsleksak. Jag köpte även en visselpipa till vår inkallningsträning och ett par byxor från Arrak outdoor till mig. 
Kollade även på lite olika uppvisningar, bland annat på polisens hundförare+hundar och på hundteatern. 
 
Rekomenderar er som gillar hundar att gå på MyDOG eller Stockholms hundmässa! :)Vinterträning

Idag har jag passat på att träna Lucky innan skolan drar igång igen. Vi körde ett pass på baksidan där vi tränade på lite olika grejer. 
Som uppvärmning lät jag Lucky springa runt och leka med sin boll så att han kom igång. När jag kastade bollen passade jag även på att träna STANNA och det gick riktigt bra! Han avbröt sin jakt på bollen, stannade och kollade på mig tills han fick sin belöning.
 
Vi tränade på två nya trix, att hoppa genom en hoppring "RING" som jag kallar det och på att halta, alltså ha en tass i luften och sedan hoppa/gå fram på tre ben. RING har han nästan lärt sig nu, han vet vad det betyder, jag ska bara träna så att han klarar det utan att jag håller ut min arm. HALTA kommer ta ganska lång tid tror jag då det är rätt komplicerat.
 
Vi körde också igenom vårt egna freestyleprogram som jag hoppas att vi kommer kunna använda på tävling någon gång i framtiden. Det gick bra, men Lucky är lite seg så jag får peppa igång honom när vi kör. Vi tränade också lite rallylydnad. 
 
Hoppas ni får en bra vecka!Skogspromenad