Skogsdag

För några veckor sedan var vi uppe och gick/åkte fyrhjuling i skogen. Pappa, Lucky och jag kollade till våra planteringar sedan mötte vi upp mamma och min syster som var och plockade svamp/blåbär under tiden. Det var fint väder ute och alla tyckte att det var härligt.
 
Lucky sprang runt i långlinan som vanligt. Han är som en liten studsboll när han får komma till skogen. Vi tränade lite på inkallning men annars fick han mest springa och nosa som han ville. När vi människor plockade blåbär passade han på att gå runt och äta från riset. Jag fotade som vanligt, så tänkte visa bilderna nu. 
 
Hoppas er helg är bra!Nose work

Igår började jag och Lucky på en nose work kurs hos vår brukshundklubb. Kursen är på 4 ggr och efter ska man kunna tillräckligt mycket för att göra doftprov och sedan då tävla. Jag går nog mest kursen för att aktivera Lucky på ett roligt sett, kanske att vi gör doftprov. Dock så kommer vi nog inte tävla, men man ska aldrig säga aldrig.
 
Igår började vi träna hundarna på att söka i kartongernas kanter genom att lägga godis där. Mot slutet fick vi också lägga ut en liten dosa med godis+doft i ett rum som hunden fick gå och söka upp. Lucky var jätteduktig, både vid träningen och med passiviteten. Han sökte noga igenom varje kartong och rummet när vi gömde dosan. Dessutom hade vi båda kul!
 
För er som inte vet vad nose work är så är det en sport inspirerad av specialsök. Man lär hunden att söka upp en specifik doft, så det vi tränar in nu är eukalyptus. Om man tävlar börjar man i klass 1 där man då söker efter eukalyptus som vi tränar med. När man sedan kommer upp i klass 2 tillkommer doften lagerblad och i klass 3 tillkommer doften lavender. På tävling gör man olika sök, både inomhus, utomhus och på fordon.
 
Det ska bli väldigt roligt att få se Lucky utvecklas under kursen. :)Regnig träning

Tog med Lucky ut i regnet för att träna. Vi gick till en fotbollsplan som ligger i närhet för att komma bort från trädgården och träna i svårare miljö. 

Lucky skötte sig jättebra och lyssnade faktiskt hela tiden. Vi lekte lite först, sedan tränade vi freestyle och lite rallylydnad. Även kontakt och fotgående. 
Just nu är min motivation för hundträning högre än vad den varit på länge, så hoppas att den håller i sig. :)