Nose work kursen

För några veckor sedan tog vår kortkurs i nose work slut. Jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig från kursen, men jag är väldigt nöjd. Vi tränade på både inomhus och utomhussök. Inomhus var Lucky hur duktig som helst, han använde nosen och jobbade bra. Utomhus gick det lite sämre då Lucky var mer intresserad av att kissa och nosa på andra grejer. 
 
Sista kursgången fick vi testa på att göra ett doftprov, för att se hur det går till. Till en början nosade Lucky på marken istället för på kartongerna, men när jag startade om honom så han kom på kartongerna hittade han doftmarkören riktigt snabbt. 
 
Vi kommer fortsätta att träna hemma och använda det som aktivering, sedan får vi se om vi vågar göra ett doftprov till våren... :)Vandring- Dag 5

Tänkte visa er bilderna från vandringsdag 5 i somras. Vi gick från Grövelsjöns fjällstation till Fosksjöarna som ligger nedanför Storvätteshågna. Det var en väldigt varm dag och jag vandrade i t-shirt och shorts. Då vi gick fel ibörjan blev turen ännu lite längre än tänkt, så det var väldigt skönt när vi kom fram till sjöarna!
 
Jag doppade fötterna i vattnet och Lucky gick i till magen och svalkade sig/drack. Vi passade även på att ta en fikapaus. På vägen tillbaka stannade vi vid varje bäck som vi stötte på p.g.a. att det var så varmt. Jag vrickade även foten på vägen, men det gjorde som tur var inte så ont. 
 
Turen blev ca 14 km och jag kan säga att alla var ganska nöjda när vi kom tillbaka till bilen.
 
Önskar er en bra kväll, :)