Hurtta klövjeväska

I födelsedagspresent fick Lucky en klövjeväska från Hurtta. Jag har sedan tidigare en från Hööks, men i.o.m att vi ska fjällvandra i sommar kände jag att det var dags att uppgradera till en bättre. Jag var lite orolig för att väskan inte skulle passa, men den är väldigt ställbar så den sitter perfekt på Lucky! 
 
En av anledningarna till att det blev en väska från Hurtta var att väskorna är avtagbara. Tycker att det känns skönt att kunna ta av så att han inte behöver hela tiden. Jag gillar också Hurttas andra produkter (koppel, halsband) så det bidrog väl också då jag tycker att de i vanliga fall har bra kvalité och verkar sitta skönt på Lucky. 
 
Idag fick Lucky testa att ha på sig selen lite mer och känna in den. Verkade som att han gillade den. Mot slutet satte jag även på väskorna så att han fick känna lite på det också.
 
Hoppas att ni har en bra helg!3 år

Idag, 17/3, fyller Lucky hela 3 år. Jag själv tycker att det känns väääldigt konstigt, han är fortfarande min lilla valp liksom. Men nu är han ju faktiskt vuxen på riktigt, även om han ofta beter sig som en liten valp, haha. Han har utvecklats mycket sedan vi fick hem honom, och jag längtar efter att få se honom utvecklas ännu mer och åka på nya äventyr tillsammans med honom!
3 månader vs 2-3 år
 
 
 Tandkontroll & kurs

I måndags var jag och mamma hos veterinären för tandkontroll på Lucky. Jag borstar inte hans tänder jätteofta, utan det blir kanske någon gång varannan vecka. Vi har sett att han börjat få lite tandsten och i.o.m att han närmar sig 3 år tyckte vi att det vore bra att checka hans tänder. 
Som vanligt var han lite rädd när sköterskan skulle undersöka, men det gick faktiskt väldigt bra. Hon tyckte att Lucky hade fina tänder och väldigt lite tandsten, så det blir inte skrapning än på ett tag. Vi fick också veta att han saknar en tand i nedre käke. Hon trodde dock att det var genetiskt, alltså har han aldrig haft den tanden.
 
Jag har också anmält oss till en nybörjarkurs i rallylydnad. Egentligen ville jag gå en nybörjarkurs i sök/spår eller drag, men det har inte kommit några och jag känner att det är bra att komma ut och träna bland andra hundar igen. Så jag hoppas att det blir roligt!
 
Jag önskar er en bra vecka! :)