Kursen i tisdags

Tänkte att jag skulle berätta om kursgången i tisdags i.o.m att det var min och Luckys sista gång som vi kunde vara med på. Måste bara få säga att denna kurs varit otroligt bra och jag har lärt mig mycket och dessutom fått ihop ett helt freestyle klass 1 program.
 
Allra först gick vi en liten rastningsrunda på en stig som går ovanför planen så att hundarna skulle få göra sina behov innan träningen. Vi hade redan gått med Lucky innan, men jag tycker att det är bra att gå en liten runda så att Lucky hinner "känna in" miljön. Efter det samlades vi på planen och vår kursledare gick igenom vad vi skulle göra under träningen. Hon hade också med sig en hjälpinstruktör. 
 
Vi fick först värma upp hundarna med lite kontaktövningar och trix som vanligt, sedan fick vi börja träna på våra program, eller ja, det som man fått ihop. Lucky betedde sig till en början lite konstigt och ville inte göra grejerna jag sa. Han försvann också in i sin egen värld ett tag, men som tur var gick det över efter ca 10-15 minuter. Så jag och Lucky tränade på programmet och det gick ganska bra. Vi var i lite otakt till musiken ibland, men vi hade bra flyt. Mot mitten av träningen visade jag upp det för båda instruktörerna och de sa att det såg jättebra ut. Sedan fick alla ta en paus så hundarna fick dricka och vi fick rita upp hur vi skulle röra oss på planen eftersom att det är viktigt att använda sig utav så mycket av planen som möjligt. Det var faktiskt roligt och jag tyckte att det sedan blev lättare att gå programmet när man visste vart man skulle.
 
Det allra sista på kursen skulle jag och Lucky visa upp vårat program. Jag var såklart nervös och precis innan vi skulle börja så tappade Lucky fokus, så vi fick vänta några minuter innan vi kunde visa. 
När vi sedan väl kom igång så gick det helt okej faktiskt. Lucky var lite trött och lyssnade inte helt på mig, så ibland gjorde han fel trix så att jag fick visa in honom på rätt väg igen, men överlag gick det bra och vi hade en del flyt. Efteråt kom instruktörerna fram till mig och sa att det såg bra ut, det enda var att jag rörde Lucky, alltså inte hårt på något sätt utan jag bara touchade lite i pälsen för att hjälpa honom hitta tillbaka till rätt trix. Men detta får man ju inte göra, för om man gör det under tävling så blir man diskvalificerad, och jag vet ju egentligen det men inte alltid lätt att komma ihåg. De tyckte också att jag skulle lita mer på Lucky, för han kan, och det vet jag, men jag är bara rädd för att han ska sticka ifrån mig, så det får vi träna på. Annars så berömde de bara och sa t.o.m att det skulle hållas en klass 1 tävling i Skövde i oktober, så om jag var intresserad och kände mig redo så skulle vi kunna tävla om jag bara tränade med mer störning. Så det kändes kul! :)
 
Freestyle kanske är den gren vi ska satsa på?
 
Hoppas ni får en bra helg!

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo