Sotis

Återigen längesedan min katt Sotis fick vara med lite på bloggen. Sotis är en älskad familjemedlem som har bott här sedan han blev leveransklar. Han 11 år, men jag tror att han har många år kvar att leva. Just nu är han på kattpensionat då vi reser bort imorgon, men för några dagar sedan hade vi en liten photoshoot, så jag tänkte visa några av bilderna nu.
 
Jag önskar er en bra dag!Bus med Turbo

Igår åkte jag, Lucky och en grannfamilj+hund till BHK:n för att låta och Lucky och Turbo, som den andra hunden heter, leka i inhägnaden. Vi har pratat om det ganska länge, så det var kul att det äntligen blev av. Vi hade tur också då det inte var mycket folk där, så inhägnaden och agilityplanen jämte var båda lediga.
 
När vi först släppte dem gick båda först runt och nosade och markerade rivir, men ganska så snabbt kom de igång och började leka ordentligt. Man såg på dem att båda tyckte att det var jätteroligt att få leka. För det mesta sprang de bara runt och jagade varandra, framförallt Turbo fick jaga Lucky då Lucky är snabbare. 
Vi tog en liten paus i deras lek och gick till klubbstugan så att hundarna fick dricka och sedan gick vi till agilityplanen. Först fick Turbo testa att springa genom tunnlar och hinderstöd, då han inte är ett år så fick han inte ha bomen. Efter det var det min och Luckys tur att köra tunnel och hopp. Han var lite trött och seg, men det gick bra ändå då vi inte körde så mycket. Han var dock på väg bort några gånger men då kom han när jag ropade, så det var ett framsteg för oss att han klarade av det med störning av Turbo.
 
Vi avslutade det med att gå tillbaka till inhägnaden och släppa hundarna igen. De var som sagt lite trötta, men de sprang ändå runt och lekte lite till. Jag och Lucky visade också upp lite trix, sedan packade vi ihop våra saker och åkte hem igen. Vi var där i sammanlagt 1 ½ timme.
 
Systemkameran var ju också med, så jag fotade dem när de lekte. Den hade lite svårt att få fokus på båda hundarna samtidigt och ville framförallt fokusera på Turbo, men det blev ändå många bra bilder.
 
Önskar er en fortsatt bra vecka! :)Mysig promenad

För några dagar sedan åkte jag och min äldsta storasyster till en skog för att gå med Lucky. Det finns ganska många elljusspår där, men vi valde att gå runt sjön som ligger där istället då vi tycker att det är mysigare. Lucky fick ha sele och långlina så att han kunde springa lite som han ville. Som alltid njöt Lucky av att få ha friheten med långlina och av att få komma ut i skogen och gå. 
 
Jag hade med mig visselpipan och skinka för att träna lite i skogen istället för bara hemma. Det gick väl sådär, vilket inte var jättekonstigt då det var första gången i skogen. Men han kom ändå några gånger och då berömda jag med ord, skinka och spring. 
 
*
Idag har vi (jag & Lucky) inte gjort något särskilt, mest tagit det lugnt och varit ute och gått. Imorgon ska vi åka till BHK:n tillsammans med en granne+hund så att Lucky och den hunden ska få leka och busa i inhägnaden där. Dit ska också systemkameran få hänga med.
 
Hoppas er helg är bra. :D