Brukshundklubben

Idag var (är) det fint väder, så jag och Lucky tog oss till BHK:n för att träna i inhägnaden. Eftersom att det är lördag idag + fint väder så tänkte jag att det skulle vara jättemånga där, men som tur var så var det bara 4 bilar på parkeringen och lite folk. Så Lucky och jag gick direkt till inhägnaden som var helt tom och dessutom så var agilityplanen som ligger jämte tom, så vi kunde träna utan störning.
 
Jag började med att släppa Lucky så att han bara fick springa av sig och det tyckte han var helt fantastiskt roligt! Han sprang och hade jättekul men ändå så kom han när jag ropade, vilket han inte gjort innan så jag blev väldigt stolt över honom. När jag sedan hade kallat in honom och kände att han var "avsprungen" så började vi träna freestyle.
 
Vi började först med hans vanliga trix som uppvärmning, t.ex. snurra, gå slalom mellan benen o.s.v. Sedan när jag kände att han var fokuserad och med mig så började vi kedja ihop trixen och så körde vi kanske 3-4 trix i rad utan att jag gav belöning i mellan. Han var jätteduktig och pigg på att träna. Sedan tränade vi också mer på HTM-positionen som vi lärde oss i onsdags på freestylekursen som jag skrev om här. Det gick också ganska bra, även fast att han ibland drog lite åt vänster när vi gick. Någon gång mitt under träningen kom också en tjej med en papillon eller chihuahua som gick till agilityplanen brevid oss. Till en början var Lucky helt fokuserad på dem, så då fick jag hålla fast honom i hans sele och så väntade jag ut honom tills han tog kontakt med mig. När han tog kontakt med mig så testade jag lite sitt och ligg och sedan släppte jag honom. Han var riktigt duktig och sprang inte bort mot staketväggen vid dem utan han bara fortsatte att leka och stannade hos mig. Han kom också när jag ropade även fast att de var där. Mot slutet stack han dock en gång och sprang utmed staketet mot agilityplanen och skällde lite, men jag är ändå väldigt stolt över att han bara gjorde det en gång istället för 3-4 gånger som han gjorde förra gången när vi var där.
 
Jag tog också in ett hopphinder i inhägnaden och tränade, men det känns som att han lite har tappat suget för agility. Han hoppar några gånger, men sedan stannar han och tycker att det är tråkigt. Så han kanske mer är en freestylehund än en agilityhund.  
 
Kanske blev lite skrytinlägg, men det måste man faktiskt få ha när det går bra.
 
Hoppas att er helg är bra! :)

Cornelia och hundarna

Åh vad skönt och kul med framsteg! :D
Känslan när träningen går framåt är ju helt fantastiskt ^^

Svar: Verkligen jätteskönt! Ja, den känslan är ju bland de bästa som finns😄
livetmedensheltie.blogg.se

Johanna/Guldtassar

Så söt!! <3

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo