Fredag

Idag skulle vi ha sim med skolan, så jag och mina kompisar åkte upp till badhuset. När vi kom dit fick vi veta att det varit inbrott på skolan och att alla lektioner i skolan var inställda under hela dagen. Så idag blev kort dag, med bara 50 min idrott och sedan ledigt. Synd att de tog massa datorer o.s.v från skolan, men väldigt skönt med en ledig dag, haha. 
Jag och min kompis bestämde oss för att åka till stan för att äta lunch, så det gjorde vi. Sedan följde hon med mig hem en stund, så vi lekte lite med Lucky på baksidan och tog det lugnt. När hon åkt hem fortsatte jag att ta det lugnt ett tag och sedan gick jag ut på promenad med Lucky. Vädret var faktiskt fint under tiden som vi var ute och Lucky skötte sig bra. Han tog spontan kontakt många gånger och stannade ibland och bara väntade in mig. Lite ovanligt... Han kanske börjar lära sig vad som lönar sig på promenaderna? 

Idag blev det inte så roligt/hundigt inlägg, men hoppas att jag kan hitta på något roligare med Lucky imorgon. 

Hoppas att ni får en bra helg!Kursen igår

Igår var det freestylekurs för mig och Lucky igen. Pappa skjutasde ner oss lite tidigare till klubben så att Lucky skulle få känna in miljön lite och för att rasta honom det sista innan det började. Vi gick uppåt mot agilityplanen och inhägnaden när vi rastade honom och då träffade vi en jättesöt sheltievalp! Så himla gullig. Hon kan inte ha varit mer än 10 veckor.
 
Vi samlades som vanligt utanför klubbstugan och gick sedan ner till en av planerna. Det praktiska för kursgången var trix och det teoretiska var regler/bedömning (som jag skrev i ett annat inlägg). 
Vi började med trixet sitt fint, eller "fint" som jag döpte det till. Jag har tidigare försökt lära Lucky det men inte lyckats, men han förstod faktiskt vad han skulle göra. Så nu är det till att träna hemma. Om ni inte redan har förstått det så är det så att vi får lära oss hur man tränar in trixen och sedan är tanken att man ska fortsätta hemma och träna in det helt. Så man tränar inte så jättemycket mer på de trixen man lär sig, på just själva kursen. 
 
Det andra trixet var backa. Även det trixet har jag försökt träna på hemma men utan framgång då jag inte hittade någon bra metod som passade mig och Lucky. Instruktören visade 2 eller 3 olika sätt man kunde träna in det på. Jag valde att man står bredbent, sedan lägger man en godis imitten en bit bakom benen, och så är tanken att hunden ska gå fram och äta godisen och sedan backa bakåt så att man belönar det. Inte så jättebra förklaring, haha, men hoppas att ni förstår lite hur jag menar. Lucky som faktiskt är ganska lättlärd fattade hur han skulle göra efter några repetitioner, så då kunde jag fortsätta att flytta fram godisen som låg på marken ett steg hela tiden. Så i slutet när vi tränade på det kunde jag säga backa och bara hjälpa till lite med handen. Detta är ett trix jag verkligen vill fortsätta utveckla, så det blir mycket träning på det.
 
Det tredje trixet var kryp, alltså att hunden ska krypa fram. Ett väldigt roligt trix tycker jag. Vi tränar på det sättet att Lucky ska lägga sig ner och sedan ska jag dra en godis framför honom så att han följer efter utan att resa sig upp. Man vill att hunden ska ha bakdelen så nära marken som möjligt och det blev en liten utmaning för Lucky. Han ville gärna ta upp den så att han nästan stod i bugaposition. Så jag ska tänka på att belöna när han håller en fin position, så att jag inte råkar dra för snabbt eller för länge. 
 
Efter det tränade vi också på att hunden ska sätta framtassarna på armen och på att hunden ska gå runt ägaren. Det sista trixet kunde Lucky redan så vi började träna åt andra hållet istället. Jag kom inte på vad jag skulle ha för kommando åt andra hållet först, då jag redan har trix som heter mig, snurra och runt. Tillslut döpte jag det till D då det var det första som kom upp i mitt huvud. Ganska ologiskt, jag kunde ju liksom lika gärna döpt det till V, men aja. 
 
Hoppas att er vecka är bra :)Vårbilder

För några dagar sedan (innan det började regna, snöa och hagla som det gjort de senaste dagarna) gick jag ut med Lucky för att ta lite vårbilder. Då pappa har gödslat trädgården så kunde vi inte vara där, så vi gick ca 500 m till ett ställe som vi brukar gå förbi när vi är ute och går. 
 
Jag har länge tänkt att jag någon gång ska gå dit och ta bilder, så det passade perfekt nu när vitsipporna kommit upp och nu när gräset blivit grönt igen. Jag hade även med mig godis så att jag kunde få honom att "posera" fint, haha. Till en början hade jag lite problem med solljuset och hur det kom in i bilderna, men sedan fick jag till några bilder som jag blev riktigt nöjd med (framförallt bild 1-3). Jag hoppas att ni också uppskattar bilderna och tycker att de är fina. :)
 
Imorgon är det återigen dags för freestylekurs och på schemat denna gång står trix och sedan också teori om regler: tid och bedömning. Vi ska kanske också börja kedja ihop trixen. Jag är jättetaggad, men hoppas verkligen att det är bättre väder imorgon så att vi slipper regn, snö och hagel. Lite sol och blå himmel skulle inte vara helt fel...
 
Jag önskar er en bra vecka!